Britaniyda Kraliça Yelizavetanın taxta çıxmasının 50-ci ildönümü münasibetile dörd günlük merasimler başa çatmışdır - 2002-06-04

Kraliça Yelizaveta Bukinqem sarayından tenteneli nümayişle 18-ci esrin qızıl karetasında Londonun tarixi Müqeddes Pol kilsesine getmişdir. Yolların kenarında ellerinde birliyn bayrağı ile dayanan yüz minlerle adam kraliçanı alqışlarla qarşılamışlar. Kilseye ise kral ailesi, baş nazir Toni Bleyer ve onun kabinet üzvleri de daxil edilmekle, Britaniya ictimaiyyetinin yüksek tebeqesinin nümayendeleri toplaşmışdılar. Kanterburi qraflığının arxiyepiskopu Corc Kari Kraliça Yelizavetaya Britaniya xalqı qarşısındakı uzunmüddetli xidmetine göre teşekkürünü bildirmişdir. “Burada, bu böyük kilsede biz, Zati-alileri, size 50 illik bir müddet erzinde Britaniya xalqına gösterdiyiniz sedaqete göre minnetdarlığımızı bildiririk.”

Merasimden sonra kraliça baş nazir Toni Bleyerin onun vetenperverliyini ve ona tabe olanlar qarşısındakı öhdeliklerini yüksek qiymetlendirdiyi nahar ziyafetinde iştirak etmişdir.

“Hamı bilir ki, siz xalqın qayğısına qalır, onun rifahı namine çalışırsınız ve onu hemişe yüksek tutacaqsınız. Ehtiram irsi ola biler, amma mehebbeti qazanmaq lazımdır. Bu dövletin size olan mehebbeti göz qabağındadır.” Bu tenteneli merasim kraliçanın Bukinqem sarayında teşkil edilen pop musiqisi senetkarlarının konsert proqramından sonra teşkil edilmişdi. Milyonlarla adam hemin gece Londonun küçeleri ve parklarına çıxmış, şeher semalarını rengareng ateşfeşan bürümüşdü. Bügünkü mırasimler paradlar, sema nümayişleri, kraliça ve onun aile üzvlerinin Bukinqem sarayının eyvanında görünmeleri ile keçirilmişdi.